2011-09-30
11:54:52

Moppe t stallet!:)

Heej alla!:D har precis haft historia prov dok gick det inte så bra :( så kommer förmodligen att få göra om det nästa vecka eller kanske veckan efter! O nästa vecka har man två andra prov också och så ska projektet in,det är mycket men jaja.. De kommer bli bra :)
Senare efter skolan ska jag nog till stallet:D Blir nog att ta moppen eftersom Julia vill ha skjuts haha ;) nu ska jag ha lunch! Hare gött!:D
/ Celina

2011-09-29
23:15:13

Förlååt!!!

Förlåt, men jag hinner inte skriva om kursen idag heller! Stallet och plugg tog upp hela dagen!! :(

Imorgon SKA jag hinna, skriva om den, thats it!!

Usch, har världens klump i magen för att jag inte lovade det jag sa, JAG Är SJUKT LEDSEN FÖR DET!!! :(

/julia

2011-09-29
12:09:52

Bättre sent än aldrig!;)

Heej!:D har ju inte bloggat än så jag får väl lägga ut en presentation om mig själv!:)
Jag heter Celina Gustavsson o är 15 år! Jag är ledamot i u-seks styrelse och har vart med i ca 1 år men har hjälpt till massa innan!:) Jag har ridit på ridskolan i 7 år nu men har väl hållt på och tyckt om hästar hela livet!
Tyckte att de va dags att blogga nu, har nämligen också laddat ner blogg.se appen i telefonen så nu kan jag nästan blogga när som helst haha!

Här kommer en bild på mig o min bäbisponny Vanity! :D


/ Celina

2011-09-29
11:08:44

Ikväll!!

Ikväll tänkte jag skriva ett inlägg om tjejer på arenan kursen!

Just nu är jag i skolan och har lunch.
Tänkte passa på att prova den nya blogg.se appen! Än så länge verkar den bra, men det kommer ta ett tag innan jag fattar hur allt fungerar och så ;)

Jag har fortfarande inte hunnit skicka bilderna till Sofia, men idag SKA jag göra det.. Jag har haft onödigt många stora inlämningar nu denna veckan... Men idag hoppas jag på lite tid över :)

Lägger upp en fin bild på mig och liam från i söndags :)

/julia

2011-09-25
22:14:59

TJEJER PÅ ARENAN

Halloo!! Nu denna helgen har jag, Isabelle, Amanda, Celina, Ronja och Vendela varit i lilla Nossebro på en liten kurs som heter tjejer på arenan! Kursen handlade mycket om självförtoende, prata inför grupp och massa mer! Jag är sjukt sugen att berätta för er vad vi har pratat om och alla skoj idéer vi fått, men klockan hann bli lite väl mycket innan jag kom hem.. Dessutom bloggar jag från iphonen just nu och den är så trågig att skrva längre inlägg med... Så nu ligger jag i soffan helt död, fortfarande mätt efter all mat i ätit på kursen.. Så lite mer info om kursen och vad vi har hittat på för bus i helgen kommer inom kort! Imorgon ska jag dessutom skicka de sista bilderna till Sofia som hon ska använda till headern, så snart blir det lite nytt här på våran lilla blogg! :)puss och kram /julia
2011-09-25
09:01:35

Krossade filmplaner

Jag har försökt flera gånger att lägga upp videoklipp här i bloggen, men jag förstår verkligen ingenting! Jag ska rådfråga senare idag med Kristoffer, det är ju han som är lite av ett proffs på dethär med bloggning. Vi får se helt enkelt om det blir något filmklipp eller ej.

Bjuder på en bild sålänge, väldigt skarp sådan!


 

Men vad är detta, Sofia Åberg på en annan häst än Faidra?? Bästa Wings of Gold, mina damer och herrar ;)

2011-09-23
07:32:10

HALLÅ :D

Hejsan alla muppar!

I söndags var det träningstävling på TFRK!
Jag är så galet nöjd med min och ponnyns insats ändå...

70 klassen gick vi in och gjorde skitbra ifrån oss, förutom att Isabelle åkte lite häst där hon absolut inte kunde egentligen! (om man nu någonsin kan det) I svängen mot utgången, så jaa. Nemo smet åt utgången, tog sig dock aldrig ut! Sofia kom och hjälpte till att putta tillbaka honom! Men han var så galet fin och mjuk och lyssnade verkligen jättebra att jag inte kunde vara annat är glad på den lille skiten :D Nu taggade vi för 80 klassen!

80 klassen DEBUT! Jag var jättenervös, men vi gick in och klarade första och andra hindret med glans, sedan hade Isabelle lite problem med att hålla om så vi kom lite knasigt ibland, men Nemo som den gentleman han är hoppar ju i alla lägen ändå <3 Så nu hade vi kommit in i andra rundan av banan och jag red mot näst sista hindret, vi hade klarat de luriga svängarna mot utgången, här var det antagligen jag som var problemet. Det tog tvärstopp på elvan, det som var precis efter den där svängen. Isabelle åkte rutschkana ner på magen över halsen och på andra sidan hindret. Jag tror det var att jag slappnade av lite efter den där svängen och jag började hjälpa honom försent emot hindret. Han var ju lite trött också så jag hade nog behövt backa upp honom lite mer! Jag tror det var därför men är inte riktigt säker.. Jag fick hoppa upp och avsluta banan :)

Även om jag stod på näsan så hade vi nog inte kunnat prestera mycket bättre än såhär! (förutom min lilla miss som ledde mig till marken då!) för jag är verkligen supernöjd!



Haha andra bilder kommer upp när jag har mer tid!

Något annat hände i söndags också, ni slog det gamla besöksrekordet på 32 unika och 44 sidvisningar!
I söndags hade vi 36 unika och 50 sidvisningar! Jag tycker det är superskoj! Jobba på såhär hörni :D
Från och med idag är också Fiaskruttis 'min' i tio dagar ca.
I helgen är jag, Amanda, Vendela, Ronja och Celina iväg på en kurs som heter Tjejer på arenan!
Det ska bli superskoj, och min storasyster Camilla ska ta hand om lilla Fisen när jag är borta x)
Hon tycker det ska blir jättekul iaf så jag är glad ;)

Kram mina älsklingar, måste rusa!

Isabelle
2011-09-18
22:12:08

Träningshoppning 18 september

Idag var det träningshoppning på TFRK :)
Jag har velat fram och tillbaka om det var ett smart val för mig och Fia att hoppa 95+100 cm, men med facit i hand är jag supernöjd! Både häst och ryttare är lite höjdrädda, trots att vi båda egentligen vet att det inte är en svår höjd för oss att komma över.

95 klassen
är jag så galet nöjd med, Fia var verkligen jättefin och jag red väldigt bra. Femte hindret fick jag lite problem med, just de bommarna har jag svårt för, jag blir snurrig när jag tittar på dem och ser inte avståndet. Alldeles för sent upptäckte jag att vi skulle behöva klippa av tidigt, vilket Fia oxå gjorde! Jag satt beredd på att hon antingen hoppar eller tar ett extra galoppsrång, så jag hamnade lite efter vilket resulterade i en bakbom på marken. Sen hade jag totalmissat att man fick hoppa hinder 1-12, jag trodde det var fas 1 och fas 2, men det var ju struntsamma när det bara var träningshoppning!

100 klassen är jag oxå nöjd med. Vi fick inte riktigt samma galopp och flyt, vi har inte hoppat långa banor sedan innan sommaren, så Fia orkade inte riktigt. I denna klassen rev vi hinder nummer sju, vilket jag nog skulle säga var Fias fel, hon orkade inte lyfta ordentligt på fötterna helt enkelt! Men jag är jättenöjd med dagen.

Mamma filmade båda klasserna, men när jag skulle ladda ner windows movie maker totallåste sig datorn, så jag försöker med det en annan dag. Jag och Kristoffer har blivit filmade i samma tagning, jag har inte frågat honom om jag får lägga ut film på honom så det får vänta tills jag fått ordnig och reda. Så länge får ni nöja er med ett par bilder printade från filmen!








Som ni ser, hon var ordentligt framme och hoppade riktigt riktigt fint :)
2011-09-18
20:33:34

Julias sommarshopping del II

Halloo!

Här kommer del II av min shopping, alltså det som jag köpte i Ullared!



Lädergrimma med blingbling.



Piké


1. Hovoljeburk
2. Läderbalsam
3. Putsdukar
4. Hästgodis
5. Lädertvål
6. Mankniv


1. Ridstumpor
2. Ridstrumpor
3. Ridhandskar
4. Ridstumpor
Haha, såg nu att det bara va ridstrumpor på denna bilden x)

2 tjocktröjor.


Hoppshabrak (som jag inte har någon användning av...)


Dressyrshabrak

2 ridbyxor fick jag med mig hem oxå, ett par svarta och ett par blåa.
De blå är otroligt fula tycker jag, men de är så sjukt sköna så köpte de ändå, gött å ha när man bara ska ut å luffsa i skogen ;)

Ha de så bra sålänge å hoppas att vi ses i stallet! ;)
/julia
2011-09-15
16:22:45

Julias Shoppingsommar Del I

Hej igen!

Denna sommaren har jag slösat pengar på en hel del hästsaker, så jag tänkte visa grejerna för er!
Det får bli en del I och en del II eftersom smarthead Julia hade bilderna på två olika minneskort och när jag skulle ladda över Ullaredsbilderna va batterierna på kameran slut, så det som jag köpte när får ni se senare ;)

Vi kan börja med det som jag köpte i Falsterbo..



1. Benskydd
2. Pannband med äkta Swarovski
3. Lädersporremmar
4. Sporrar, Sporrskydd och nylonremmar (Allt i ett)
5. Gratis hästgodis
6. Tävlingsschabrak

Och bara någon vecka innan jag åkte till Falsterbo var jag, Linn och våra mammor iväg på en liten shoppingtur!
Igentligen skulle vi till Tre Hästar, men där var det stängt, så bestämde vi oss för att åka till Ale Ridsport, men där var det oxå stängt! Så då bestämde vi oss för att åka till Börjes och Svensk Risport i Kungsbacka, och på vägen hem passade vi på att åka till Hööks i Kållered ;)


John Whitaker hjälmväska från Svensk Ridsport. (Fast jag köpte en marinblå, hittade ingen bild på den)


Träns från Börjes.


Vita ridbyxor från hööks.

Jag köpte oxå ett pannband från Svensk Ridsport, men hittade ingen bild på det...
Jag tror att jag fick med alla saker nu iallafall :)

Det som jag köpte på Ullared får ni antagligen se på Söndag :D
 
/julia
2011-09-14
15:08:47

Bilder från i lördags

Hej!

Här kommer några bilder från när jag & Julia var ute i skogen med Baileys & Ballantine :)
Det blev en sväng runt Öresjö :)

Julia & en mysig Tino :)


Julia & myse-Tino :)

Skrållan <3


Skrållan :) <3

Det märks att det börjar bli höst...


Det märks att det börjar bli höst...


I helgen är det SM i orientering, så skogen kommer vara full av orienterare som springer runt vilket innebär att det inte blir någon skogstur i helgen. Det var bäst att passa på att ta en härlig skogstur :)
Vi såg en hel del svamp, men självklart hade vi inte med oss något att plocka dem i ;)

Ha det så bra och glöm inte att medlemsfesten den 8 oktober :)

Kraam Ullis
2011-09-14
14:41:36

Kristoffer Sätterman

Nu så! Jag som är ordförande för ungdomssektionen heter Kristoffer Sätterman. På dagarna jobbar jag som bagare på Ica maxi och på fritiden hittar ni mig allt som oftast i stallet! Jag tränar för Claes Peterzén på onsdagskvällarna å rider för med mesta ridskolehästen Alex.:) De va lite kort om mig, men ni får snart höra er ifrån mig!:)
2011-09-14
07:26:48

Hejsan!

Hej hej :)

Tjaa, vendlea berättade ju om våran spännande jockeylektion i måndags! Helkul vare ;)
Speciellt när hästefålen blir så glad! :D
Till helgen är det orientering i skogarna runt stallet och vi ska fotografera usekmedlemmarna på nytt, så att alla kan vara med! Jag tycker det ska blir spännande!
Och så ska jag och Sofia programträna lite, vilket också blir kul!
Idag ska jag se efter om jag kan rida igen i en hoppgrupp, men jag måste ringa själv.. EN GÅNG TILL!
Jag tycker det är lika läskigt varje gång ;)
Men! Till något helt annat.. vilken storm det var inatt, det var jättesvårt att sova för det ven så i mina fönster! Jag trodde nästan att dem skille ge vika för vädret! Så nu är jag ganska trött, men jag har duschat  och vaknat till så gott det går så ni får väl önska mig lycka till så hoppas vi att jag överlever dagen..

Kram på er alla så ses vi i stallet!

(och så måste jag ju skriva ett litet hjärta åt Nemo! <3 <3)



Isabelle
2011-09-13
20:42:14

Karriär som jockey!?

På lektionen i måndags var vi inne på grund av vädret och att det blir så mörkt så snabbt nu för tiden ;)
Denna lektion var det tempoträning som gällde, men inte hur som helst utan vi skulle ha jockeyläder också!
Haha stackars Timon fattade inte vad jag ville när mina skänklar inte ens nådde nedanför sadelkåporna!
Vi fick först trava runt så vi kunde känna lite på hur det kändes, sen var det dags för första tidtagningen. Då skulle vi trava ett varv runt fyrkantsspåret och min tid blev faktiskt ganska bra, men jag fokuserade mest på att inte trilla av haha. Sen var det dags för galoppen och jag och Timon satte av. Det gick bra tills jag kom över mållinjen och skulle sakta av. Vendela får bjuda på tårta ;)
Men det gick bra och jag fick en bra tid så det var det värt! Men idag har jag träningsvärk, vi skulle egentligen ha sprungit 7,5 km med skolan idag men vädret satte stop för det, lite tur tycker jag!
Timon var iallafall mycket snäll igår ! :D

KRAM
2011-09-13
08:06:20

Resultat kvalitetsbedömning

Hej allihopa!

Som ni förmodligen vet så var jag (Elin) på Grevagården i lördags och visade Tranquility på kvaliten.

Först när vi kom dit kollade vi runt på anläggningen så att vi hittade vart de olika momenten skulle vara någonstans. Sen lastade vi ur hästen och gick till ID kontrollen. Där läser man av hästens chip för att kolla identiteten och sen mäter man också mankhöjden. Lilly är en ganska liten häst, men mätte 162 cm.

Nu var det dags för ridprovet. Vi borstade och sadlade hästen i lagom tid och på framridningen lullade jag på lite bågar i skritt för att sedan bara känna på traven och galoppen. Man måste spara på energin så att hästarna orkar hoppningen sen så det blir inte så mycket framridning, de är ju trots allt bara fyra år också. Domare för gångartrna var självaste Bo Jenå. Han talade tydigt om för oss hur vi skulle rida och bedömde hästens skritt, trav, galopp och allmänna intryck/ridbarhet. Lilly är fortfarande lite efter i utbildningen så det blev inget toppresultat på gången. Efter ridningen sadlar man av hästen och ställer upp för en exteriördomare. Han tyckte att hon var ganska fin i exteriören i alla fall.

En paus på kanske 20 minuter för att byta sadel innan vi skulle in och göra hopprovet. Här var vi alla lite rädda. Det enda vi hörde från domaren inne på hoppningen var - dålig häst, avbryter provet osv. Jag hade inte sett hur hästarna som fick dessa omdömen skötte sig på banan så det var lite spänt att gå in på banan. När jag hade travat runt en stund hoppade jag fram på ett 70cm räcke - Lilly trodde nog att det var 170!? Domaren skrattade lite och sa: "Det tyckte hon visst var roligt!" Efter det släppte nervositeten och jag kunde lotsa Lilly över alla hinder. Hon hoppade fint och domaren var nöjd över att se en häst som verkligen ville hoppa.


Så, hur gick det då?

Skritt, trav, galopp = 7, 6, 6
Allmänt intryck/ridbarhet = 7


Typ = 7
Huvud, Hals, bål = 7
Extremiteter och rörelsernas korrekthet = 8

Hoppning, teknink och förmåga = 8
Hoppning, allmänt intryck/ridbarhet = 8


Som lovande dressyrhäst fick hon 6,75 och blev 29:a av 47 startande
Som lovande hopphäst fick hon 7,83 och blev KLASS I och 5:a av 30 startande


Alla var supernöjda med dagen och hästen! :)

2011-09-11
13:07:35

Läsvärt

För er som inte vet finns det en kanonbra hästsida på internet som jag tänkte tipsa om; Hippson.se. Där finns det väldigt spännande artiklar, ridövningar, bloggar och nyheter inom ridsporten. Jag hittade idag två stycken artiklar som för mig är väldigt aktuella; den ena handlade om saltbehovet hos hästen och den andra handlade om b-vitamin.


Så fungerar hästens saltbalans

Länge har jag undrat om saltsten till hästen räcker till. Fias saltsten har knappt ändrats i utseende sedan hon fick den och jag blir orolig om hon verkligen använder den tillräckligt, speciellt eftersom hon svettas väldigt mycket. Nu har jag fått bra tips från denna artikel och ska prova lägga salt i krubban och se om hon slickar upp det, för så som jag tolkar det borde det betyda att hon är inte fått i sig tillräckligt.

Artikeln hittar ni här: http://www.hippson.se/artikelarkivet/foder/sa-fungerar-hastens-saltbalans.htm

Pälsfällning och pälssättning - behöver hästen extra b-vitamin?
Jag har speciellt i år i samband med pälssättningen upptäckt att Fia blir otroligt grinig när man borstar. Hon har inte ont någonstans, jag kan klämma igenom hela kroppen utan reaktion, men borstarna är hemska! Jag köpte b-vitamin som hon fått nu i nästan en vecka och efter bara två dagar märktes det betydligt stor skillnad på humöret vid borstning.

I artikeln intervjuar de två olika personer, Anna Jansson som är agronom och forskarrassistent och Lars Kristiansson som är vetrinär, de har två helt skilda åsikter om b-vitaminets funktion.

Artikeln är ifrån 2006 och jag har ingen aning om hur långt de kommit med forskningen om b-vitamin sedan dess, men jag vet att hur många man än frågar får man alltid olika svar.

Artikeln hittar ni här: http://www.hippson.se/artikelarkivet/foder/palsfallning-och-palssattning-behover-hasten-extra.htm
2011-09-11
12:51:07

Ryktväska!

I somras var jag nere en sväng på Svensk Ridsport, som ligger i Kungsbacka. Där hittade jag en smart och praktisk ryktväska från Eskadron! Trots att den kan se liten ut, rymmer den bra mycket mer än min förra ryktlåda gjorde, och den som såg den vet att den var rätt stor! Det finns flera fack på utsidan där jag bland annat har salvor, hovkrats m.m. Och mina gummisnoddar förvarar jag i en ficka med dragkedja - väldigt bra då dom inte ramlar ut :)
När vi är iväg på tävling behöver jag inte längre fundera på vilka borstar som ska med och inte, det är bara att ta med hela väskan då den inte tar upp särskilt stor plats.
En likadan som på bilden nedan har jag.
Bildlänk: http://varbergsridsport.se/1/1.0.1.0/86/1/?item=prod_prod-s1/2319&group=prod_brd-s1/31

/ Linn
2011-09-11
01:24:30

Julia dissar!

Sitter och kikar runt lite på hästgrejer på internet och hittade nog världens fulaste ridbyxor..
Eller var tycker ni?


Själv så tycker jag inte alls om de. Jag tycket att det är alldeles "för mycket" och det kan lätt bli väldigt "Clownigt"

Jag googlade lite för att se vad andra har skrivit om de på sina bloggar, och de flesta har faktiskt HISSAT dem..
Såklart var det bara massa galna hoppryttare som hade gjort det, de gör ju nästan vad som helst för att få uppmärksamhet. Jag tror aldrig att en dressyrryttare skulle vågat ha på dig dessa på en tävling..



Dessa ridbyxor jag sett förut. Jag tycker att detta oxå blir "för mycket".. Jag brukar faktiskt tycka om John Whitakers grejor, men de här ridbyxorna får en solklar DISS av mig!

Själv så tycker jag om när det är enfärgat och så stilrent som möjligt, om det ska vara detaljer så ska det vara litet. Blingbling, bakfickor och synliga sömmar är to die for tycker jag! Stilrent kanske inte var rätt ord för det men kom inte på något bättre ;)

De översta ridbyxorna är från Catago och kostar cirkus 700kr och de andra är från John Whitaker och kostar cirkus 800kr, men jag är inte säker på att det fortfarande säljs eftersom det tog väldigt lång tid att hitta priset..
Jag läste dessutom på en blogg att den var väldigt dålig kvalité på JW byxorna, tydligen hade texten börjat försvinna efter några tvättar. DISSDISSDISS!

/julia ♥

2011-09-08
21:12:46

Vendela hissar

Jag skulle vilja hissa färger på ridbyxor, schabrak och lindor mm. Det är jätte snyggt när man har matchat med en stark och klar färg.


 











Kramar

2011-09-08
13:21:00

JULIA BJÖRKMAN

HEJ !
Jag tänkte bara göra en kort liten presentation om lilla mig :)
De flesta vet nog redan vem jag är, men ändå :)

Jag heter iallafall Julia Björkman och jag är snart 15 år, jag har varit med i styrelsen i snart två år, båda åren har jag varit vice sekreterare, alltså så är det jag som tar Vendelas jobb när hon är borta. Men som tur är så är hon aldrig det ;)
Det är även jag som fotar under aktiviteterna som vi har och sedan lägger upp bilderna här på bloggen eftersom jag oftast har med mig kameran överallt ;)

Jag rider ju även Görans lille ponny Liam och det har jag oxå gjort i snart två år.
Mest så tränar och tävlar jag dressyr, men ska försöka att få Liam lite mer hoppglad så jag kan ut och hoppa lite oxå! I våras red jag även Görans andra ponny Baileys, men eftersom jag fick ta Liam på heltid så fick jag sluta på Baileys..

När jag inte är i stallet lyssnar jag på en hel del musik. Jag kan knappt göra något utan musik!
Min idol innom musikvärlden är Oskar Linnros. Tycker att hans musik är riktigt bra + att han är snygg oxå ;)
Tycker att det är lite tråkigt att han har ett "uppehåll" nu i ca 1 år tror jag det skulle vara, han ska alltså inte ha några konserter, inte göra några intervjuer.. Lite tråkigt tycker jag eftersom jag hade tänkt att jag skulle vara ett riktigt OL fan och gå på så många konserter som möjligt nästa sommar ;)

Nu vet jag faktiskt inte vad jag ska skriva mera... Men bilder ska ni såklart få ;)


Jag och Baileys i Essunga i våras.


Jag och Liam i Nuntorp i våras.


Sista bilden får min älskade Oskar stå för ;)
Bilden är tagen av mig den 15 augusti iår när han spelade på Liseberg :)

Hejdå!
/julia
2011-09-08
11:24:28

Hunden förstörde min planering

Hejsan, Elin som skriver!

Planen för min torsdag var två föreläsningar på högskolan och sedan lite plugg hemma plus förberedelser med planering och packning för kvaliten. Min söta lilla hund ändrade dock dessa planer då han hade bestämt sig för att varken äta, kissa eller bajsa för ens min första föreläsning redan hade börjat. Försöker plugga lite här hemma men boken blir tråkigare och tråkigare för varje rad jag läser så det går inte jättebra.

Som några av er kanske vet så har jag lite planer på att låna ut Greyzone på foder så det snurrar ganska mycket tankar i mitt huvud nu. Eventuellt åker han tillbaka till sin tidigare fodervärd (som jag hämtade honom hos när jag köpte honom för två år sedan) för där vet jag att han får det bra. Det skär lite i hjärtat men jag måste tänka på både honom och mig själv.

Här får ni en bild på Greyzone som togs när jag precis hade hämtat honom:

2011-09-06
23:02:44

Ulrika Johansson

Hej hej! Mitt namn är Ulrika Johansson och jag är kassör i U-sek's styrelse och är nu inne på mitt fjärde år i styrelsen. En del av er känner nog igen mig från att ha vikarierat lite som fröken här på TFRK och jag har då haft ponnylektioner vilket är enormt roligt! :) Just nu läser jag psykologi på Högskolan Väst här i Trollhättan. Jag fyller 22 år om ett par veckor och har ridit på TFRK sedan jag var liten och rider just nu på fredagar för Madde. Mina favoriter bland lektionshästarna är den rara Coleano och busen Timon :) Jag har sedan snart 3 år tillbaka tagit hand om Göran Brandströms underbara ponny Baileys. En väldigt charmig tös med stor egen vilja ;) Då jag är för gammal för att tävla ponny blir det istället många timmar i skogen tillsammans med henne :)
Ha det bra, så ses vi i stallet! :)

Kraam Ullis

 

2011-09-06
21:40:16

Möte!

Heej!

I söndags hade U-sek möte. Vi träffades i U-seks möteslokal.
Matilda hade med sig kakor som alla smaska på.

Vi pratade om Tfrks fototävling, så alla som är duktiga med kameran får hålla lite extra öppna ögon ;)
Vi pratade oxså om medlemsfesten.
Och massa nya roliga aktiviteter. Katterna mår bra och är mätta och belåtna, mm.

Hoppas ni hade en bra helg.

Kramar 
2011-09-06
16:37:20

Bilder på miiig :D

Jag vet hur tråkigt jag själv tycker det är med personer som bara skriver och inte lägger ut några bilder i sina inlägg, och som jag sa när jag presenterade mig så lovade jag ju bilder på mig själv, självklart på hästryggen! :D

Här kommer några stycken!



HAHA när vi lärde känna varandra, jag och min prins! <3
Våren 2010
Fotograf: Julia Ericsson



Ponnyhyrningen 2010
Jag och Jasmin hoppar!





Vår första tävling! 19 september 2010
Foto: Isabella Ljunggren



Jag och Nemo i vintras :'D <3
KM Hoppning





Jag och älskliiiiing <3
Banhoppningsträning 27/12 2010



Jag och nemo på vår senaste tävling :D
Träningshoppning 30/1 2011
Foto: Sabina Johansson

Den 18 september kommer vi igen, denna gången på nya höjder!
Debuterar 70 80, missa inte det!



Det här är lattjo lajban säger Nemo! :)



Spring, Nemo! SPRING!





Foto Rebecca Thall





Såhär kan det se ut en helt normal dag i Nemos liv!



KÄMPA!



Vi flyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyger!
Fotograf: Johanna Thall

De senaste var bilder från fälttävlanskursen i somras.. <3
Ni kan inte FÖRSTÅ vad mycket jag älskar den här skitponnyn alltså :D
Det är helt galet..

Hoppas det var mycket nöje och att de va kul att se skillnaden på mig och Nemo och min ridning!
Det tycker jag är helskoj i alla fall!

Puss och kram mina kära vänner!

Isabelle

2011-09-06
09:34:40

På Lördag...!

Hallå, Elin här!

Mina stackars nerver börjar få lite problem nu när det är så nära till Kvaliten. På lördag klockan 13,20 startar jag och Tranquillity gångartsprovet på Grevagården. Jag har hela tiden hållt mig ganska lugn eftersom det varit så långt kvar, men nu är det riktigt, riktigt nära.

Idag ska jag åka till stallet och städa färdigt i ladan så att Lottis kan beställa spån - och ställa det någonstans. Sen är det bara tre boxar kvar att mocka ur innan vi kan spola stallen för att sedan äntligen stalla in hästarna. Grå är alltså fortfarande ute på bete. Det går ingen nöd på honom egentligen men det är alltid lika skönt att ta in hästen igen efter betet. Han har tidigare haft lite problem med ryggen när det regnar men i år är han nog mycket mer musklad så han har inte varit det minsta öm, även om han har gått utan täcke i ruskvädret som varit tidvis denna sommar.

Jag ska dessutom hoppa lite på båda hästarna idag om kroppen orkar med. Så här får ni lite hoppbilder från andra tillfällen på de fina djuren!



Greyzone hoppar hemma i Åsaka



Lillys första "tävling"

2011-09-05
23:04:50

Presenataion av.....

Heej!

Då va det dags för en ny presentation här då.
Jag heter Vendela Broman och fyller 15 i år. Jag är sekreterare i U-sek och har varit det i 2 år tror jag, men jag har suttit med i styrelsen i 3 år ;) Jag tycker det är jätte kul. Jag rider i sista ponnygruppen på mångar, som är inriktad på fältävlan och det ångrar jag inte en minut att jag valde. Det är hur kul som helst!!

Om ni undrar något eller har något förslag till en aktivitet som ni skulle tycka vara roligt är det bara att komma fram och prata.


Hoppas vi ses i stallet!

KRAM







2011-09-05
23:00:31

Sofia Åberg

Hej,
Allas våran vice ordförande Sofia här! Jag är hela 19 år och har varit med i U-seks styrelse i snart två år, vilket är väldigt väldigt roligt. Jag är en halvtidsjobbande fattiglapp som lägger minsta lilla inkomst på dessa underbara djur, men är (oftast) lika glad ändå! Sedan min pojkvän sen ett år tillbaka flyttade till Linköping har jag otroligt mycket tid över till hästar vilket Faidra är mycket lycklig över.

Jag har min snart 13 åriga häst Faidra på Ängens gård, hon ligger just nu ute till försäljning. Med min underbara lilla häst brukar jag tävla lite hoppning på Lätt C nivå och kommer förhoppningsvis komma ut och tävla ett par dressyrer i höst dessutom!

Åh nej, vi rev ett hinder!!


 

 

Kom ihåg, det ska vara roligt att hålla på med hästar :)

2011-09-05
22:00:52

Linn Kristiansson

Hej på er!

Jag fick precis som alla andra i U-sek i uppgift att skriva en presentation om mig själv, så här kommer den!
Jag heter Linn Kristiansson, fyller 17 i november och går andra året på Handels- och administrationsprogrammet på Måg. Det är första året jag är med i Usek-s styrelse och jag är vice kassör.
Jag har en egen ponny som heter Tyko. Med honom tävlar jag mestadels i dressyr, men vi är även ute på några hopptävlingar för skojs skull! Fälttävlan är något vi båda tycker är kul, så förhoppningsvis hinner jag starta en tävling där innan min ponnytid tar slut nästa år.
Jag bjussar på några bilder på mig och min ponny :)
t1
t2
/ Linn.
2011-09-05
17:41:19

Elin Almqvist

Mitt namn är Elin Almqvist och jag fyller 20 (!) år i november. Nu i september började jag studera till F - 3 lärare på Högskolan Väst här i Trollhättan. Där kommer jag fortsätta att plugga i fyra år innan jag förhoppningsvis får jobba på någon av Trollhättans skolor.

Min häst, Lord Greyzone, är 6 år och har i sommar flyttat ifrån Ängens Gård. Nu står han i ett stall i Åsaka där jag rider och hanterar mycket unghästar. Vi trivs bra på landet men kommer en gång i veckan tillbaka till Ängen för att träna för Claes i hoppning och dressyr.

Det är andra året jag är med i ungdomssektionens styrelse.






Här är även en blid på min hund, Maximus!


2011-09-05
16:03:14

Isabelle presenterar sig på nytt!

Hejsan allihopa :)

Igår var jag på Ullared när det var möte, men jag fick informationen att alla skulle skriva en ny prestation om sig själva idag så jag gör det innan stallet! Tyvärr blir det inga bilder på sakerna jag köpte igår, jag var för snabb med att ta med allt till stallet, men ni får väl hålla utkik efter okända föremål på Isabelle-fronten!
Men till kritan:

Jag heter Isabelle Nordberg, 13 år. Jag har suttit som ledamot i ungdomssektionens styrelse sedan början av året. Dock har jag aktivt hjälpt till och planerat aktiviterer och liknande grejer, man måste ju inte vara med i styrelsen för att vara med på möten och hjälpa till med allt annat! Det är alltid kul med fler människor ;)
Jag rider i fälttävlans specialen på ponny och min alltid så kära favorit är givetvis (som säkert ALLA på TFRK vet..) Nemo <3 Jag delar allt med honom och är självklart den jag rider mest! Jag brinner för sång och musik! Men högst på listan ligger ju självklart hästarna! Fånga mig gärna i stallet om ni undrar någonting, jag älskar att prata och hjälpa till!

Nu fick jag väldigt bråttom, Amanda kommer och hämtar mig i sin mopedbil alldeles strax, skulle lägga upp lite bilder på mig själv (och nemo) egentligen, men dem kommer i ett senare inlägg istället!

Vi ses i stallet!

Isabelle

2011-09-04
21:43:56

Nystart på bloggen!

Under sommaren har bloggen legat i lä, vilket är väldigt synd, men sånt händer ju ibland!
Men nu kommer det bli ändring, hösten är här, rutinerna börjar blir rutin (haha) och vi ska såklart återuppta bloggen med mycket roliga uppdateringar.

En ny header är även på ingåg, så håll utkik!


2011-09-01
16:17:07

Fel av mig igen!

Förlåt!
Datumet för mdlemsfesten är ju 8/10e! Föörlåt mig för en andra edit!
Nu vet ni iallafall ;)
Boka en biljett under bokningar! ;D

KRAAAM!