2010-10-18
15:08:23

Hej :D

Hallåh, jag ber om ursäkt för att jag inte har presenterat mig här på bloggen!

Jag heter Micaela Svensson och är med i Ungdomssektionen :)
Jag är 14 år och rider stor häst på tisdagar.
Jag har varit med i u-sek i 2 år nu :D

Ha de så bra! :D
2010-10-15
16:25:23

Nästa stora gren?

Hej allihopa! :D Äntligen fredag - eller hur? Ikväll blir det clinic med Eamon Hickey, de ska bli skit kul! Under tiden tänkte jag visa ett klipp som en facebookkompis har lagt upp, vad tror ni - är det nästa stora gren?
2010-10-15
00:08:23

Drömoutfit för häst och ryttare!

Nu är det dags igen! Hehe, jag tänkte gå igenom min "drömoutfit" vid en ridträning både utrustning på häst och ryttare :) Enjoy!
Vi börjar nedifrån med ryttaren:
Veredus Guarnieri "fiol-stöveln"
En fruktansvärt snygg stövel med mycket stil. Det är smart passformsjustering på stöveln, man spänner och lättar med hjälp av den lilla ratten som sitter upp på stövelns yttersida. Denna stövel har även sporrstöd som ni ser på baksidan, så att sporrarna ligger där dom ska. Det var lite kort om denna fantastiska stövel.
Pris: ca. 7000:-

Metalab Prince of Wales - läderklädda sporrar

Dessa extremt snygga sporrar som är klädda med läder och med vita sömmar sitter som gjutet på stöveln i och med att lädret ger ett så bra fäste och förstör inte stövelns dragkedja som annars kan skavas sönder. Till dessa har jag ett par sporremmar i läder med silverfäste.
Pris: 395:-

Helskodd herridbyxa från Biemann & Haas

Dessa ridbyxor vill jag ha antracit färgade. Det är en tight modell i Schoeller tyg vilket innebär att microfiber garnerna blir dom väldigt lätta och de är anpassade för ridsport. De andas och ger en bra rörelsefrihet.
Pris: 1350:-

Pullovertröja från BR

Klassisk V-ringad tröja, under denna skulle jag ha en vanlig vit pikeskjorta.

Finns att beställa på www.jumpinn.se

Handskar i äkta hjortskinn från Catago

Ett par ofodrade handskar med perfekt grepp och passform på handen. Finns i svart och brunt, jag väljer svart.
Pris:299:-

Ridhjälm basic 5 swarowski från Samshield

Hjälm med många valmöjligheter i färgkombinationer. Storlekssystem som du enkelt anpassar och ändrar med utbytbara kuddar att fästa inuti hjälmen. Grundfärger på hjälm: svart, grå, brun eller marin. Sedan kan du välja olika tillägg med andra färger på de andra delarna. Denna variant med 5 st Swarovski stenar i framkant.

Pris: 9800:-


Nu går vi över till hästens utrustning:

Vi börjar med benskydd, då vill jag ha de dressyrskydden jag tipsade om i mitt förra inlägg.
Sedan schabrak:
Luxory dressyrschabrak från Equiline

Ett ruskigt snyggt dressyrschabrak i bomull med honeycombinsida. Finns i 6 olika grundfärger och kan fås med 40 olika kantband och 37 olika passpoaler mot pristillägg! Kombinera som du vill i dina egna stallfärger, sponsorfärger mm.
Pris: 799:-

Dressyrsadel "D1 D" i kalvskinn från Prestige

D1 D sadeln är i kalvskinn! En unik, exklusiv dressyrsadel av världsklass! D1 erbjuder ett helt nytt och revolutionerande anpassningssystem som ger hästen maximal bogfrihet. Bred kanal för ryggraden utan att sadeln glider fram på hästen samtidigt som den ger ryttaren nära kontakt med hästen. Slätt läder med ullstoppning.

Pris: ca. 35000:-

Otöjbara stigläder från Prestige'

De svarta vill jag ha. Mjuka, smidiga stigläder i kalvskinn med insydd nylon för längre livslängd.
Pris: ca.1300:-

Säkerhetsstigbyglar kwickout

En av marknadens säkraste stigbyglar! Stigbygeln öppnar sig då foten trycker mot sidan, vilket eliminerar risken att fastna och bli släpad efter hästen. Rostfritt stål.
En bra stigbygel med bra fäste.
Pris: 839:-

Dressyrgjord ifrån Tolga

En snygg sadelgjord i schysst läder.
Pris: ca. 1200:-

Working träns med clips och slät nosgrimma ifrån Dy'on

Working träns med clips Stilrent och slitstarkt träns i vattenbuffelläder, clips för att snabbt och lätt kunna byta bett, snabbspänne på käkremmen. Slät kombinerad nosgrimma, S/S-spännen.
Pris: ca.1200:-

Sådär, det var väll ett helt ok inlägg hoppas jag - och dett var min drömoutfit för tillfället. :)
Total prissumma: ca. 59700:- landar det på!
Hoppas det var kul att se dessa ursnygga produkter!
De flesta finns att hitta på:
http://segcompany.jetshop.se/
http://shop.textalk.se/se/shop.php?id=14140
http://www.hooks.se/assets/contentpages/startpage/2010-10-11_h06_we/2010-10-11_h06.aspx
http://www.ryttarstugan.se/
Vi hörs snart igen! /Kristoffer
2010-10-13
14:38:51

Kommande inlägg

Alldeles för längesen ni hörde från mig här på bloggen, skärpning från min sida tycker jag! Därför har jag förberett ett inlägg om ett ämne jag var på föreläsning om i helgen. Ämnet handlar bland annat lite om ryttarens sits (mest mina egna åsikter) men mestadels om på vilket sätt jag vill att folk ska ta vara på sina ridlektioner. Men, detta får ni hålla er till ikväll eller imorgon för att läsa! Hoppas ni tycker det är lika intressant som jag.

Ciaooo
2010-10-11
15:48:56

Måste-ha prylar enligt Kristoffer!

Sitter hemma i sängen å tycker synd om mig själv, har nämligen blivit dålig igen, vad passar då inte bättre än att sitta och fönstershoppa på nätet?
Se vad ja hittar :
(Vita är framskydd och de svarta är bakskydd)
Som dessa ursnygga och praktiska dressyrskydd ifrån Veredus!
Detta skriver www.ridsportsbutiken.net  om dem;

Veredus bedriver forskning med tekniskt stöd, erfarenhet och hjälp från de bästa ryttarna på internationell nivå. Med denna kombination av kunskap är vi stolta över att introducera en ny generation av skydd särskilt utformade för dressyr. Piaffe EVO Xflex ger utmärkt skydd för den arbetande hästen.

- Anatomiskt formade skal garanterar maximal komfort och perfekt placering på hästens ben.

- Extra skydd i X-form: på baksidan av skyddet, täckt med EVA foam padding, finns ett extra skydd i X-form, som garanterar maximalt skydd till böjsenan, ett område som är särskilt utsatt för skador. De stötdämpande egenskaperna hos EVA foam minskar stötar och slag med 40%.Maximalt stöd för sträck- och böjsenor tack vare de perfekta anatomiska och elastiska egenskaperna hos skydden.

- Neopren med mikro-hål och andasfunktion (Aerox) undviker överhettning av senor och ligament. 
Innovativ knäppning med hakar i rostfritt stål.

- Snabbknäppning: Änden på spännet är i FLEXTAN, ett icke-deformerbart material, som spänns fast på hakar i rostfritt stål vilket möjliggör snabbast möjliga knäppning och uppknäppning, även med bara en hand. Hålen är utformade på ett sätt som garanterar högsta säkerhet och förhindrar risken för oavsiktlig uppknäppning under ridning.

Pris: från 1499:-



Säkerhetsväst från RACESAFE

Detta ärnog en avde snyggast säkerhetsvästarna på marknaden just nu, och dessutom ruskigt sköna att ha på sig! Dock har jag ingen själv nu,men nästa jag köper blir definitivt en Racesafe :)

Pris: ca. 2795:- för vuxen samt 2395:- för barn


Systemstigbygel Fancy från Jacson


Det roliga med denna stigbygeln är att man kan välja den i olika färger, som röd, svart och guld. Samtidigt som de är snygga att kolla på så är det en säkerhetsstigbygel som rör sig åt 6 olika håll! Sedan kan man även välja plattor till dem. Finns både gummi och metall, jag föredrar metall då jag får bättre grepp :) En ruskigt snygg stigbygel!

Mer info? www.jacson.se


Träns ifrån Dyón Working Collection


Ett lite lyxigare träns i vattenbuffelläder. Löstagbar käkrem/ena sidan med karbinhake. Kombinerad nosgrimma och S/S(Stainless Steel) spännen i snygg design. Ett ruskigt vackert träns!

Pris: 1199:- hos ridsportsbutiken.net


Det får räcka för nu, blir aldeles köpgalen här hemma!

/Kristoffer

2010-10-10
11:46:49

Hej hopp!

Jag och Vendela sitter just nu hemma hos min pappa och är ganska nyvakna! :)
Igår var jag iväg på tävling och hejjade på div.3 ponnydressyr laget.
Det var final så dagen i Alingsås blev läskigt lång, vi svängde in hemma på stallplanen med Liam i transporten vi 21.30! Jag vet inte hur det gick för alla tejjorna men laget slutade på 4e eller 5e plats, kommer inte rikigt ihåg :p

Efter tävlingen åkte jag och Vendela och beställde pizza och sen gick vi hem till mig och kolla på film!
Kvällens filmer blev I taket lyser stjärnorna och Klara.
Klara filmen var nog bäst faktiskt. Dock har jag ju läst alla böcker innan, och då är det svårt att hänga med i filmen "/ Men om man tänkte bort böckerna blev den riktigt gullig faktistk!
Jag och Vendela blev helt totally kära i lilla Jonte när han tog av sig glasögonen och hatten!
Fast enligt oss heter han William, han såg ut som en William. Hihi


En film som vi definitift kan rekomendera!

Kramar Julia och Vendela!
2010-10-06
18:38:37

Hälsningar från ett SOLIGT Turkiet :D

HEJ ALLIHOPA! HOPPAS ALLT ÄR BRA MED ER, SJÄLV HAR JAG DET SUPER. JAG SITTER NÄMLIGEN NERE ITIRKIE OCH HAR DET RUSKIGT GÖTT! SKÖNT ATT KOMMA IFRÅN HÖST-RUSKET HEMMA!  HÄR HAR JAG DAGLIGEN CA 32GRADER :ZD  SNART KOMMER JAT HEM TILL ETT KALLT SVERIGE, MEN GID VAD JAG LÄNGAR EFTER HÄSTARNA NI, VI LÄR SES I STQLLET SNART.! PSSST ELIN, JAG ÄR NOG LIIIIITE BRUNARE ÄN DIG NU ;) KRAN KRISTOFFER! OBS, SRY FÖR CAPS LOCK HELQ TIDEN, INTE LÄTT MED INTERNET I MOBILEN   )