2011-10-31
21:28:25

Dr. Gerd Heuschmann vs Sten Åstedt

I helgen vart det som sagt träningshelg för Sten Åstedt, jag var med och red de sista lektionerna någonsin på Fialotta. Sten har en så bra målsättning om hur man ska rida, att man sitter i en konstant Aha-känsla hela passet. Honom skulle jag vilja träna för oftare, synd att han bor så långt ifrån.

Det som är lite lustigt är att jag nu sitter och läser på Hippson.se (den sidan har jag tipsat om förut, kommer ni ihåg?) om en clinic som veterinären, beridaren och debattören Dr. Gerd Heuschmann hade tidigare i höst. Det han sa på denna clinic är i precis samma anda som Stens filosofi (får han att låta som en vetenskapsman, haha).

Absolut läsvärd artikel: http://www.hippson.se/artikelarkivet/dressyr/rid-som-om-du-hade-en.htm

2011-10-31
00:11:49

En "helhelg" i stallet

Hej hej!

Hoppas att er helg har varit bra :) Jag har tillbringat hela helgen i stallet då jag har jobbat plus kollat lite på träningarna för Sten :) Han verkade köra hårt med de som red för honom, många bra knep som han delade med sig av!


I lördags fyllde vår kära Julia Björkman år vilket firades med lite tårta på mötet där Halloween-övernattningen planerades :) Jag & Julia tog även en go tur till Öresjö med Baileys & Liam :) Baileys var en blandning av väldigt pigg och väldigt seg, så som bara Baileys kan ;) Hon hade tuggummi under hovarna och stutsade till och stirrade på nästan allt, toka ;)

GRATTIS JULIA :D

Julia & Baileys  Gota Cupen 2011

Julia & Baileys Gota Cupen 2011



Det är som sagt dags för U-seks årliga Halloween-övernattning!
Vi hoppas på en riktigt rolig och skrämmande helg :) Förra året ledde jag spökrundan ute i skogen, jag var minst sagt smått skräckslagen vissa stunder trots att jag visste om allt som skulle hända ;) Lite feg, vi får se hur rädd jag blir i år... Jag har en känsla av att det kommer bli... Ganska skrämmande ;) Vi i U-sek hoppas att vi får se dig på övernattningen på lördag :) Ni anmäler er på TFRK:s hemsida under bokningar. Åldersgräns: 11 år. För mer info, se anslagstavlan i cafét. Ni vill ju inte missa årets höjdpunkt bland våra aktiviteter :)



Kraam
//Ullis
2011-10-28
14:38:08

Hoppeträning!

Ikväll blir det hoppning för min och Fias del!
Det är förmodligen sista gången jag sitter på henne, men eftersom jag vill att det ska gå så bra som möjligt så ska jag försöka lugna min prestationsångest! Det går så bra som det går och hon är lika bäst ändå vad som än blir <3 Men jag har väldigt lätt att stressa upp för att jag försöker ha koll på allt och det vara så bra osv. men den här gången får jag försöka rida så bra som jag kan bara och se det positiva i allt :D Har vart glad och taggat hela dagen, ikväll smäller det! Ska även ner till stallet och sitta i sekretariatet också, och jag har en kaninbur att städa!
Shit, jag har ju bråttom! Ciao ciao my friends!



Älskade lottapott! <3

Isabelle
2011-10-28
13:19:19

Present till mig från mig!

I onsdags klickade jag hem ett pannband till mig i märket Kingsland från Filippas Ridsport och redan idag kan jag hämta den på konsum! Precis i tid till min födelsedag som är imorgon. Gud vad glad jag är! Det var ganska dyrt men det är lätt värt det ;)

/julia

2011-10-27
19:48:54

Tur,tur, tur och ännu mera tur!

Woho, idag har jag haft riktigt tur!
  • Fick sluta 1 timme tidigare, vilket till stallet runt halv fyra!
  • Hann precis med bussen som går från skolan till torget!
  • Inser att ponnyn har tappat en sko (dock inte tur men..)
  • Inser sedan att min hovslagare ska komma om till stallet om 10 min för att sko en annan häst, och han fick slagit på tappskon, lycklig Linn!
  • Rider ett pass på ponnyn och det går riktigt bra :D
Summa sumarum kan man alltså säga att jag har haft riktigt tur idag, och framförallt med tappskon och att han kunde slå på den inom 10 min från att jag såg den ;)
Eftersom jag är på så bra humör kan jag även passa på att säga: Bara 1 dag kvar till lov :D Och för min del blir det en rätt lugn fredag i skolan, 1 dubbellektion på förmiddagen och sen film efter lunch!
Slänger in en härlig bild från sist jag och Tyko var iväg och tävlade:
Tyken
Foto: Elin Johansson
/Linn.
2011-10-26
19:35:00

Trött tjej

Möttes av en väldigt trött tjej när jag kom in i stallet igår ;)
Inte ens godis hjälpte! Då måste Baileys vara väääääldigt trött och kanske till och med sjuk(!), men hon piggnade till efter så där 5-10 minuters lockande av det mesta gott :)




Kraam Ullis
2011-10-26
14:07:17

Julias bästa köp för dagen!

Hej!
Idag har jag haft typ studiedag eftersom jag går på bästa Paradisskolan ;)

Imorse åkte jag ner till trafikskolan och körde moppe, grym va jag! Efter det åk jag lunch med mamma och hennes jobbarkompis, på vägen hem gick jag förbi Tresdads Musik, eftersom de tydligen ska lägga ner passade jag på å gå in och kika, och gissa vad jag fick med mig hem? Jo två skivor av mina "älslingar", Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray! Så resten av eftermiddan kommer det spelas riktigt bra musik i min och mammas lilla lägenhet :D

Detta blev inget hästrelaterat inlägg, men för tillfället händer det inte så mycket spännande i min hästvärld.... ;)
/Julia

2011-10-26
13:39:38

Hejsan svejsan!

Hallå alla glada! Jag är hemskt ledsen att jag inte bloggade igår :( jag var i stallet tilll sent. Nu har jag fått låna Emmas mobil och bloggar från studiehallen i skolan! Kan ju berätta om min ridning i måndags. Nemo och jag har verkligen börjat röra oss mot toppen! Han lyssnade jättefint på vikt och skänklar och GAAAAAAAH så duktig var han! Han gjorde jättefina ökningar utan att hänga i bettet och jag blev bara så glad <3 Det gick väldigt fint för Celina, Amanda och Vendela också det jag såg! Vi red ju programridning och tränade på LB1 som vi ska rida upp nästa vecka :) och jag lovar är han lika fin nästa vecka så får vi bra resultat! Nu börjar min lektion snart, ciao ciao! Isabelle
2011-10-24
19:53:02

ridskolemästerskap!

Hej igen!
Igår var jag och Kristoffer i Ulricehamn och tävlade i Ridskolemästerskapet! Igår var det då distriksfinal :)
Jag tänkte nu berätta lite om hur det gick för mig, så får Kristoffer skriva om hur det gick för han om han vill det! :)

Ponnyn jag lånade från Ubrk heter Oh, Let's Tango! Charmigare och tjockare ponny är svårt att hitta! haha
Men jag tror att alla vi blev lite halvt småkära i han! Dessutom var han urmysig att rida!

Först så var det dressyr, framridningen är jag ganska nöjd med, det är verkligen jättesvårt att bara sådär hoppa upp på en främmande häst och tävla! Dock är jag inte lika nöjd när jag var inne på banan.. Jag fick en total blackout så det ända jag kom ihåg var programmet, knappt det! Alltså kom jag inte ihåg någonting av det Madde hade sagt till mig.. Så jag slutade på en fjärde plats av fem deltagande i dressyren x)

Nästen direkt efter dressyren var det dags för teoritestet, trodde faktiskt att det skulle gå sämre men jag blev faktiskt TVÅA!!
Sen var det bara att slänga i sig lunch och sen var det bara att springa ut i ridhuset och gå banan! Söta Sofia var så snäll och coachade mig medans vi gick banan :) Sen var det bara att svinga sig upp på hästen och börja hoppa fram. Ganska tight schema...

Eftersom det var stilhoppning satsade jag på att få en lugn, stilig och felfri runda, och precis så blev det!
Och gissa vad, jag var EN SEKUND från att bli distriksmästare i hoppning! Vi var bara två stycken som var felfria på hinder, dock hade jag ett tidsfel, fast jag hade högre stilpoäng än hon som vann... Så om jag inte hade behövt att bryta av och fatta ny galopp några gånger hade jag vunnit hoppningen!

I slutet av dagen räknas resultaten ut och man får veta vem den lyckliga är som ska få chansen att tävla på Strömsholm i november! Eftersom det inte gick så bra för mig i dressyren så bkev det tyvärr inte jag som får åka dit och tävla, men en tredjeplats funkar oxå bra för mig! :)

Jag är jättenöjd med dagen i vilket fall. Även fast det var lite tråkigt att jag snubblade lite på målsnöret där i hoppningen... Men med mig hem fick jag en enorm blå rosett, en silvermedalj man kan ha på kavajen och en medalj för deltagande!

Det blev inte så mycket bilder men ni kan få se de som blev iallafall! :)
Sista bilden kan ju tala för sig själv, vi blev väldigt trötta iallafall :)
/julia

2011-10-24
11:07:21

Faidra ska säljas!

Sitter och väntar på ett samtal från Fia's potentiella köpare.
Idag ska de ringa och boka tid för veterinärbesikting. I början på vecka 44 (förhoppningsvis) tar vi transporten ner mot Kungsbacka för besiktning, går hon igenom köper dom henne direkt, jag är så lycklig!

Hon som ska köpa Fia är 16 år och bor strax utanför Kungsbacka, inte så långt bort vilket är väldigt skönt. Hon har varit och provridit två gånger och de passar verkligen riktigt bra ihop! Hon har haft en ponny innan och haft storhäst i nästan ett år. Hästen hon haft var lite busig och svår, därför han hon tappat självförtroendet och vill ha en trygg häst att börja om med. Fia är ju perfekt :). Att sälja Fia till henne känns väldigt väldigt bra, det kunde inte bli bättre än såhär! Hade hon inte blivit intresserad, eller om hon inte går igenom besiktningen så kommer jag behålla Fia, det finns ingen chans att hitta en bättre köpare.

Jag vill inte säga för mycket innan allt är bestämt och jag vill inte ge ut för mycket information om köparen innan jag frågat om det är okej. Därför slutar jag nu och återkommer när allt är klart :)

/Sofia
2011-10-22
11:57:12

Möten!

Hej på er!

Tänkte slänga in ett snabbt inlägg här :)
Igår hade jag och Isabelle ett litet "möte" där vi diskuterade Lucian, som U-sek kommer anordna! Så ni får hålla utkik i cafét och här på vår blogg, för snart kommer det upp lappar. Idag har U-sek möte hemma hos Kristoffer, vi kommer nog att prata om både Halloween och Lucian och annat smått och gott :)
Det blev ett väldigt kort inlägg, men det var allt jag hade att säga idag, ha det bra! :)
/Linn
2011-10-20
21:20:32

Sten Åstedt på TFRK 29-30 oktober

Hej!

Hoppas att allt är bra med er :)
Nästa vecka kommer Sten Åstedt till TFRK för att hålla dressyrträningar under lördag och söndag (29-30 okt).
Träningarna kommer att hålla på hela dagarna. Jag är inte helt säker på vilka tider, men jag har för mig att de pågår kl.9.00-17.00.
För er som inte känner till Sten kan jag berätta lite snabbt om honom.
Sten är en B-tränare inom dressyren och är väldigt uppskattad. Han bor i Skene (Västergötland) och driver ett eget företag där han arbetar med utbildning av hästar och håller även kursen och lektioner.
Han har tidigare varit ridskolechef på TFRK. Sten lägger stor vikt på lösgjordheten hos hästen och han anser att tränarens uppgift är att hjälpa häst och ryttare att utvecklas mer än vad de hade varit kapabla till på egen hand, att tänja lite på gränserna och det vet nog de flesta hur jobbigt det kan vara ;)
Madde sa på en lektion tidigare i höst något liknande detta: För att komma vidare i sin ridning måste man ta sig ur "bekvämlighets-zonen" och låta det bli lite besvärligt.

Om ni har lite tid över nästa helg, kom till TFRK och lyssna :)
Det kommer garanterat bli en trevlig helg med många bra tips :)

Glöm inte att hålla utkik efter U-seks kommande aktiviteter i höst ;)


Ha det fint!
Kraam
2011-10-19
08:03:21

Lord GreyZone - flytten till Mölndal

Söndag morgon och klockan är åtta. Jag kliver sakta upp ur sängen och går som en zombie ut till garderoben och tar på mig stallkläderna. En lite safari-yoghurt lyckas jag få i mig innan jag strax före nio går ut till bilen. Natten har varit kall så det är frost på rutorna. Med lite spolarvätska och full fläkt i bilen kunde jag se klart lagom tills jag kommit fram till statoil. Frusen stod jag och väntade medans tanken fylldes med diesel, sedan styrde jag sakta iväg mot Vargön för att hämta hästtransporten.

Transporten bakom bilen och vi ändrar riktning. Mot Åsaka - Huken. Framme i stallet packar jag direkt in sadel, träns, benskydd och annat som skulle med. Charlotte håller på att släppa ut hästarna men stannar för att prata en stund. Jag stänger ute alla känslor och försöker att inte tänka på vad det är jag ska göra. Strax före elva lägger jag på Greyzone ett fleecetäcke och tar på honom transportskydden. Tunga steg mot transporten, jag börjar ångra mig. Hästen som inte har en aning om vad vi ska göra går snällt på utan att blinka. Jag stänger lungt och sätter mig sedan i bilen. Några djupa andetag. GPS-kordinaterna prickas in och försiktigt rullar vi iväg söder ut.

Resan går bra, jag tänker inte så mycket utan lyssnar på musik och stör mig på att GPSen alltid vill att man ska köra E6an till Göteborg, det vill inte jag. Efter att ha svängt ut på väg 40 och sedan svängt av den börjar jag bli lite osäker. GPSen leder mig igenom flertalet rondeller och sedan ut på en grusväg. Jag minns tydligt att det skulle ligga vid vägen. Jag stannar på grusvägen och försöker ringa efter vägbeskrivning. Någon svarar, men det hörs knappt. Sen hörs det inte alls. Mobilen är död och går inte att starta. Här står jag mitt ute i skogen utan telefon och med en otålig häst i transporten. Jag kör en bit till och kommer fram till ett stall. Två cyklister ska precis cykla iväg så jag frågar om de vet vart Stall Helenedal ligger. Efter många om och men kan jag få tag i Fanny som väntar på mig och jag får hjälp att ställa GPSen rätt. Tur att de hade Iphone så att vi kunde slå upp Fannys nummer! 10 minuter senare var jag i alla fall på plats på Helenedal.

Jag lastade ur Greyzone och ställde in honom i hans nya box. Han var intresserad av allt som hände, men ändå så lugn. När kontraktet var påskrivet och alla grejer urlastade pussade jag Greyzone och sa hejdå. Nu hade jag bara en lång ensam resa hem, en resa som aldrig tycktes ta slut...


2011-10-18
16:19:46

Tussekatten

Att det skulle bli så jobbigt visste jag inte.



Vila i frid min fina <3
2011-10-18
14:58:01

Goddag Sverige!:D

Sitter just nu hemma hos min chef som lagar mat. Tidigare idag har vi och hennes dotter varit på ridskolan och hälsat på hästarna och matat dom med morötter :D väldigt uppskattat! Jag har för övrigt flyttat hemifrån nu!:) riktigt skönt, men ovant, att bo helt själv. Så nu ska vi köra vårt nästa U-Sek möte hos mig.:) Ikväll ska jag på hoppträning med bästaste Ruben!:) vi åker bort till blennermarks ridhus och tränar för Monica Karlsson- spännande!:)
2011-10-17
21:24:00

Världens Finaste! ♥

För någera veckor sen passade jag, Celina och Cathlin på att fota finaste Liam i höstvädret!
Jag var jättenöjd med bilderna tills jag såg de i daton och märkte att jag bilderna blev lite gryniga.. Men det går ju inte att göra så mycket åt nu så jag antar att det är bara att se glad ut ändå :)

Jag tror att jag ska skriva ut några utav bilderna ocgh sätta upp på väggarna både i mitt rum och resten av mammas lägenhet.. Några kanske hamnar i pappas lägenhet med ;)

Nu på lovet har jag och Celina tänkt att fota igen, fast inte bara Liam då ;)
Jag lovar att ni ska få se dem bilderna om det blir något såkart ;)








2011-10-17
16:58:36

Inköp - Ny hjälm!

Var i helgen och köpte en ny hjälm, då min är jättegammal och börjat mögla, blä!
Var ute efter en sammetshjälm i stil med JW hjälmen, men hittade ingen som passade mitt huvud! Provade säkert 10 olika modeller men bara en som passade bra, så den fick det bli. Blev dock en lite sportigare lättviktshjälm, inte alls min stil men man får väl vänja sig! Riktigt bekväm var den i vilket fall.

Hjälmen är från Horse life och är precis likadan som Lamicellhjälmen, förutom att det inte står Lamicell på den ;) Jag har inget behov av märkessaker så det gör mig inte så mycket, lite jobbigt dock när man träffar någon med Lamicellhjälm.. Men men billig som satan vart den i vilket fall, endast 499 kr på Jumpinn Sporthästar & Shop!



2011-10-14
09:42:06

söt lektionsponny!

Igår när jag stog inne i Liams box och försökte lära han att pussas så hade jg en liten avundsjuk Lady på andra sidan boxväggen, ja ni kan ju se själva ;)

/julia

2011-10-11
16:51:55

Provridning och header

Idag har det varit en person och provridit Fia! Så himla roligt och spännande. Jag hoppas verkligen att det blir något, då både jag och Fia tyckte om personen och beskrivningen på hennes framtida stall lät hur bra som helst, tror hon skulle trivas bättre där än vad hon gör på Ängen ;) . I början på nästa vecka får jag reda på om det blir en andra provridning, sååå nervöst!! Nu får alla hålla tummarna för oss.

Det allra sista håller på och fixas med headern, så i helgen kommer det en ny och fräsch topp på bloggen :)
2011-10-04
14:18:47

Studiedag!

Idag har (vet inte om alla har det) många skolor i Trollhättan studiedag! Det är meningen att man ska vara ledig och ägna dagen åt studier, därav namnet! Som min mentor har tjatat på oss om; Det heter studiedag av en anledning! Och kom ihåg det, det heter inte datordag, inte speldag, inte sovdag.. arbeit! Men här sitter jag med min dator i knät! Och bakar gör jag också! Ni får vara med mig när jag bakar ;) Jag dokumenterar allt ihop med lite failade webcam bilder :D



(bilderna blir spegelvända)

Det här kallas att plugga gott folk, matteprov imorgon!
Det är alltså här vi börjar!



Ingridienserna, mina damer och herrar!
Kan ni gissa vad jag skall baka?



Ni ser smeten va?

Tja jag tror att ni har gissat rätt flera gånger vid det här laget ändå.. NEGERBOLLAR!
Dock vet jag inte om jag har gjort rätt... dem går inte att rulla till bollar! För 'lös' konsistens!
Det kan vara kaffet som inte riktigt kallnat innan jag hällde i det.. hm.
Och kakaon var nästan slut så jag fick slänga i en sked fejkoboy också!
Älskar att experimentera med mat, nu så blev det inte riktigt bra men jag tror inte det berodde på oboyen!

Och det stod att det skulle bli ca 25 negerbollar men det blir nog knappt två var till alla i styrelsen xD
Jag får väl backa upp med lite äpplekaka!
Här kommer receptet på negerbollar som det stod på havrepåsen!

100 g margarin eller smör
3/4 dl socker
3 msk kakao
2 tsk vanillinsocker
3 dl havregryn
2 msk kallt kaffe

Garnering
½ dl pärlsocker
½ dl riven kokos (jag skippade kokosen!)

Skär margarin i mindre bitar. Blanda ihop margarin, socker, kakao, vanillinsocker, och havregryn. Häll i kaffet och blanda snabbt ihop till en smet. Ta upp smeten och rulla till små bollar, ca 25 st *HOST*. Blanda samman kokos och pärlsocker på ett fat och rulla bollarna i blandningen. Låt dem stå kallt i minst två timmar före serveringen.

Jag hoppas innerligt att det blir gott!



Jag och mina negerbollar, som inte gick att rulla!

Låt oss väl smaka på mötet sedan, kl halv sju! :D

Ha en bra dag alla fina läsare!

Isabelle
2011-10-04
14:15:39

Ett litet tips så här i leriga tider

Hej hej!

Jag tänkte tipsa om en "allt i allo"-salva som jag köpte för några veckor sedan.
Baileys började få lite mugg i karlederna och jag åkte då för att leta reda på en bra salva. Jag hittade då på Hööks denna ekologiska hästsalva som enligt Hööks inte ska innehålla massa onödiga tillsatser, vilket känns bra.
Länk: http://www.hooks.se/product.aspx?productid=820022&deptid=97&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC

Finns på Hööks

Nu så här några veckor senare är hennes mugg borta, MKT BRA :)
Hon hade iofs inte hunnit få så mycket mugg, men denna fungerade fint för henne.
Det är dock en liten burk för en ganska stor peng, men den är väldigt dryg :)
Är det någon som har testat den och håller med eller tycker något annat, kommentera gärna!

Nu blir det snart en sväng till stallet till goingen :)
Ha det fint, så hörs vi!

Kraam

2011-10-02
20:08:16

Räknar foderstater i stallet!:)

Hej allihopa!:D
Här sitter vi i stallet o nördar oss! (Y)
Det har ju varit Dressyrtävling här idag. Så jag (Celina) har hjälpt till från typ halv 1 t 6 så vill hem nu men Ulrika och Julia ska räkna ut foderstater så vi lär väl bli kvar ett tag till men jaja.. Julia bör ju vara extremt trött för hon har vart i Göteborg på dressyr tävling o gick upp kl 5 :o hon kom precis utanför placering men är nöjd ändå!:) vilket e de som spelar roll även om man inte blev placerad så e de ju viktigast att man e nöjd :)
Glöm inte att anmäla er på medlemsstaten nu på lördag!:D ni anmäler er på hemsidan under bokningar! www.tfrk.se
Här kommer nåra bilder när vi räknar ut foderstater!;)
Hare gött o sov sött :D

/ Celina