2011-06-28
15:10:22

Stranden!!!

Ligger just nu på stranden och solar med Vendela, Isabelle och Amanda ! Dom försöker bli lika bruna som mig, good luck girls! Haha. De har smörjt in sig med massa gojs bara för att slå mig, Amanda ligger och typ skriker för att det bräns + att hon har lite svårt att ligga still... Ha det bra i värmen!! /shulia :)
2011-06-28
10:02:48

VACKERT VÄDER

Jag är så sjukt glad och nöjd idag!
För det första så har två underbara veckor med min älskade precis börjat, för det andra så är det strååålande sol ute och det ska bli nästan upp mot +30 grader! :'D
Shit va gött att åka till stallet i linne och shorts sedan :)
Ska kanske åka och bada med Julia B och Vendela sedan också <3
Och idag så kan jag kanske börja vägen mot mitt mål..
JAG SKA BLI BRUN SOM EN CHOKLADBOLL :D
MMM härligt :)
Jag har nog alltid vart snäppet brunare än resten av klassen efter sommaren :)
Men både mamma och Camilla är bruna året om så det är inte konstigt att jag blir brun :p
Jag har verkligen världens lyckorus, att solen skiner gör så himla mycket!
Nu hoppas jag att detta håller i sig resten av sommaren!
Igår red jag på drop in med Nemo för Madde.
Vi tränade både sits och galoppfattningar!
Jag koncentrerade mig på att han skulle lyssna på just mina hjälper precis när jag gav dem och efter en stund så gjorde han faktiskt det hör och häpna!
Först ville han bara springa in i galoppen men efter att jag petat honom med dressyrspöt i några galoppfattningar så gick det som en smäck!
Han var lite pigg och lite tjafsig i munnen eftersom han stått i några dagar men ändå!
Han hade bränt sig på näsan så han var helt rosa, men ridskolan hade ingen Helosan sol som man ska smörja med, så jag köpte en sådan tub som Jag ska smörja Nemo med så han inte bränner sig :)
Smörjde in honom på kvällen igår innan jag åkte, såg att Bernard också var lite rosa och jag vet att han bränner sig så jag smörjde honom också :)

Ha en bra solig dag så kanske vi ses i stallet sedan? :D

Isabelle
2011-06-27
15:11:10

Prins Liam Flumm! <3

Hej igen! höhö.
Eftersom jag kom hem från grekland natten mellan fredag-lördag (tror jag skrev fel igår?) så åkte jag och mamma och hälsade på liam på lördagmorgonen. Han släpptes i Brandsbo i tordags så va ju tvungen att åka och pussa lite på han ;) Självklart va kameran med och jag lyckades få några riktigt flumm bilder på han när han skulle skaka bort alla flugor, haha x)







Haha sötehest :)<3


/shulia

2011-06-26
22:41:16

Hemma från Grekland!

Hej på er igen!
Kom hem från GrekusLandus i förrgår natt. Jag och mamma hade det underbart på stället vi va, Zakynthos heter ön och staden eller "byn" vi bodde i heter Argasi för den som ville veta det ;) Vi solade å bada massor, och duktig som jag är lyckades jag bränna baksidan av låren när jag låg på en madrass i poolen i början av veckan *suck*. Hade lite problem gå i trappor och sitta ner, HÄRLIGT! I mitten av veckan lyckades både jag och mamma bränna fötterna när vi va ute och åkte moppe.. Lixom, vem tänker på att smörja in dom med solskydd? Och eftersom jag bara har Converse när jag inte är i stallet, så va det ju riktigt gött att gå i dom sen, host... Nog med prat om mina underbara brännor..
När vi hyrde moppe passade vi även på att åka till ett place på andra sidan ön som heter Laganas, det var känt för att i den viken finns det massa sköldpaddor, och en ö som ser ut som en sköldpadda, as coolt!
Så vi kände oss tvugna att åka ut och se om vi ser några, vi åkte inte alls långt ifrån standen och där var första sköldpaddan, när de va under vattnet kunde man nästan tro att de var stenar, sen efter ett tag simmade de upp till utan för att andas, super fräckt!

Självklart hade jag kameran i högsta hugg ;)
Men hittar inte dom bilderna på datorn... Denna datorn är inte så pålitlig... Som tur är så har jag kvar bilderna på kameran, haha.

Efter vi kollat på sköldpaddor åkte vi vidare till sköldpadds ön och badade, toltalt kristallklart vatten med stenbotten, dock svinkallt..

Näst sista dagen åkte vi runt hela ön, ganska tråkigt faktiskt... Första stoppet var Blue Caves, en besvikelse, men tror att det var coolare innuti grottorna men eftersom vi åkte på en sån stor båt så gick det ju inte... Nästa stopp var ett badstopp vid Ship Wreck, det är en vik som ett gammalt smuggelfartyg som gick på grund där där för massa massa år sedan, som ni ser på bilden här nedan ser ni att skeppet ligger kvar, stranden där var precis som på sköldpaddsön, fast ÄNNU kallare!!! stranden var helt proppfull av turister så jag och mamma valde att hoppa från båten istället :)


(bild från google)

Sedan forstätte vi att kolla på tråkiga grottor och en grotta som Cyklopen bodde i, han som som Homeros skrev om? vid öppningen så kunde man även se poseidon i bergväggen om tittade ner i vattnet. Så i berget kunde man se två ögon och en näsa som "tittade" ner i vattet lite random sådär...
Vi åkte förbi några grottor som kallades för Dolphin Caves, de som anordnade utflykten sa att man hade 60% chans att få se delfiner där, men självklart gjorde vi inte det..
När vi åkte förbi Laganas stannade vi och bada på sköldpaddsön, fast på andra sidan där man kunde simma in i grottor, när vi åkte där ifrån sa kaptenen att vi skulle hålla ögonen öppna efter sköldpaddor, men eftersom vi redan sett de så passade vi på att sola lite, i slutet av viken började de brevid oss skrika och ropa, och gissa vad som var på väg mot båten då, jo DELFINER!!!!!!!!! Så jag slängde upp kameran och pepprapeppra bilder! så flera meter hade vi 3 delfiner som simmade intill båden, eftersom vi satt längt fram satt vi på första parkett för att se de underbara djuren! De va så nära så de t.o.m skvätte vatten på mig! :')

Sen hände det inte så mycket när vi åkte tillbaka till Argasi, eftersom det inte var så långt..
sen sista dagen var det bara att packa ihop alla grejjor och sedan checka ut från hotellet och lägga oss vid polen eftersom bussen till flygplatsen kom vid 6 och hämta oss :)

Jag hoppas att ni har haft en lika bra och underbar vecka som jag här hemma i regnet!
Kanske visar några bilder sen när jag sitter vid en lite bättre dator ;)

Ha de så bra!!

/shulia
2011-06-26
15:56:01

Falsterbo - bara 5 dagar kvar!

Hej alla! Nu är de ju så att jag (Kristoffer), Elin och Sofia alldeles snart åker ner till Falsterbo igen, å såklart tänkte vi låta er följa vårat äventyr här på bloggen. Vi kommer bjuda på update från tävlingarna, å bilder på våra inköp :D
2011-06-23
22:00:19

Magic Brush!

Igår beställde jag hem den nya snackisen i hästvärlden - Magic Brush, från Skara Hästsport! Trodde att jag skulle få borstarna i början av nästa vecka, men dom kom redan idag! :)
Magic Brush "paketet" består av tre borstar, en för hov, en för päls och en för ben. Däremot ser jag ingen skillnad på dom, förutom färgen. De är i plast, men mjukare än piggborstar och de är även tätare. Får testa dom under ett par dagar och se vad jag tycker om dom. Jag har läst en del om dom - det sägs att dom ska vara bra! :)
/ Linn
2011-06-17
14:49:48

Grekland here i come!!

Hej på er, shulia här igen! Sitter nu på Landvetter flygplats i Göteborg i väntan på att det försenade planet sk komma... Från å med idag och en vecka fram kommer jag och min mamma sola och bada i ett stekhett Grekland! Tänkte passa på att blogga lite nu när vi väntar eftersom jag inte har skrivit på ett tag och heller inte kommer skriva något den senaste veckan :) Nackdelen med denna resan är att jag missar både fälttävlan + fälttävlanskursen... Själva fälttävlan skulle varit roligt att se eftersom många från klubben som ska debutera! Ex. Elin å lilla grå och Moa Qvist och Ballantine! :) Nu börjar batterierna på iphonen ta slut så jag får nog låta den va lite ;) Ni får ha det så bra där hemma i kalla sverige så ses vi om en vecka igen! Ha de! / julia
2011-06-16
12:57:17

Äntligen sommar!

Nu är sommaren kommen! (ÄNTLIGEN)
Sommaren är ju klart årets höjdpunkt..
Fri tillgång till stallet och kompisar, utan att behöva ursäkta med att man inte kan vara med pga dessa så kallade läxor :D
Nu är det bara en ridektionsvecka kvar sen så är Nemo bara min i två veckor! <3 <3
Jag läängtar ihjääääääl mig!
Men jag såg att det är många nya som kanske inte hyrt förut som hyr samma veckor som jag,
Cissi ska tydligen ha pratat med någon om det men jag säger det här så alla ni vet det;
Om ni vill ha sällskap eller dylikt när ni hyr eller undrar om ngt, eller vill ha hjälp osv så ska ni inte tveka att fråga mig! :) Jag hjälper er gjärna med allt möjligt, och det är alltid roligt med sällskap :D <3
Så kom ihåg det, jag är inte farlig, jag älskar att prata också :)
Till det tidigare: Och de sista dagarna på hyrningen så har jag även fia, och då ska Camilla rida på Fia (dem dagarna hon kan då) så kan vi rida ut tsm! :)
Och jag ska ha Fia heeeeeeeeeeeeeeeela juli! Helt sjukt! :) Jag är såå himla glad!
Och i oktober är det träningsdressyr och då ska ja tävla på Fia! :D
Jag ska träna så mycket med Sofia att vi kommer utklassa dem alla :D
Wiiieh sommaren -11 kommer bli bäääst :) <3

Kram!

Isabelle
2011-06-08
09:59:24

Stockholm !

Heejsan ! :D

I måndags kom jag hem från våran kära huvudstad :) Jag var där med familjen i 5 dagar. Vi hann med att se hela 10 olika museum och kyrkor, tex så har jag varit i slottet och i stadshuset där man har Nobelmiddagen. Jag fick gå i trappan som kungen och vinnarna går när dom ska till middagen, himla cool trappa den va super lätt att gå i ! :D Men det är inte så konstigt arkitekten som gjorde statshuset fick hjälp av sin fru när han skulle bestämma måtten till trappan. Hon fick gå upp och ner i en liten trätrappa i långklänning och klackar tills han hitta det perfeckta måttet :) Sen har jag varit på Grönalund för första gången i mitt liv. Jag var för feg för att gå spökhuset men jag åkte något som kallades "Blå tåget" och den är helt ny. Man åkte i en vagn och så hände det massa "läskiga" saker längst vägen. Sen åkte jag Kvasten, och gick Lustigahuset. Jag tyckte att jag var jätte duktig när jag kommigt upp till toppen i trapporna som rör sig i början, men när jag tittade ner såg jag en man som satt och skratta åt mig så jag var nog inte så duktig som jag trodde ;) Men han log ursäktanden när han såg att jag sett honom.
Sen hann vi självklart med att shoppa lite ;D 
Jag fick en blus och shorts, och köpte ett par skor från Tommy Hilfiger ;D Jag har så svårt att bestämma mig när det gäller kläder, ska jag köpa det plagget eller inte, så oftas blir det inte något köp av!
Ne nu ska inte jag sitta och babbla mer och istället visa lite bilder ;)
Dumma kamera den vill inte funka :( Det får bli google bilder.


 Kvasten på Grönan ;P  Själva bergochdalbanan ;)


 

Kungliga Slottet by night och Mina skor :D

Hitta inga bilder på kläderna :( Jaja nu ska jag börja göra mig iordning för skolan!

KRAM!
2011-06-05
22:03:38

Tyko tipsar!

Tyko tipsar hur du som ponny snor en rosett enligt 5 enkla steg!

Steg 1: Kolla in rosetten, värdera den! Är den tillräckligt snygg?

1


Steg 2:
Här gäller det att kolla av läget! Skulle någon råka
 se om jag gör en kupp? 

2


Steg 3:
Enligt Tyko, chilla lite på det och fundera! Försök att inte
tänka för mycket på mat (även om det är svårt att låta bli...)
utan fokusera istället!

3


Steg 4:
Sikta in dig på rosetten och sno den! Det gör inget om den
andra ponnyn ser rädd ut!

4

Steg 5: När du nu har har snott den (vare sig det lyckades eller ej)
glöm inte att se väldigt oskyldig och söt ut! De får dom som eventuellt
råkade se när du snodde rosetten, att smälta och glömma bort allt!

5

Lycka till önskar Tyko!