2011-11-25
13:10:46

Förlåt!!

Förlåt för att bilderna i mina inlägg blir så konstiga men det är typ något fel på blogg.se appen? :S

Kram Julia

2011-11-25
13:05:47

Julpyntning!

Julen kommer tidigt i år till Ängensgård!
I Söndags julpyntade vi och några barn i ponnystallet och en del av storastallet medans några stod i cafet och bakade lussebullar till Adventshoppet? Såklart så hann jag ta några bilder, dock med min iphone, men det är bilder iallafall ;)

Jag måste bara säga att jag är riktigt nöjd med Berrabus pyntning! :)

/Julia :)

2011-11-21
15:38:41

Avramlingsdebut

Jag har för första gången i mitt liv ramlat av en storhäst!

Jag red på Claes dressyrstjärna Cedrico ute i skogen med Julia på Liam och Isabelle på Mila. När vi skulle galoppera visade Cedrico att han bannemig vet hur man ska bocka! Jag fick upp huvudet på honom och skulle korta tyglarna så han inte skulle få ner huvudet igen, precis när jag sitter med tyglarna i ena handen sätter han igång igen. Jag vet inte hur många bockar det tog innan jag upptäckte att detta går inte vägen, men många måste det varit för jag brukar annars sitta kvar.

Jag flyger över öronen på honom och antagligen blir han rädd eller förvånad för i samma veva ställer han sig på bakbenen istället. Jag landar mitt på rumpan och ser hur hela hästen kommer emot mig. När han landar efter stegringen sätter han höger framhov rakt på mitt lår! Jag blir arg som ett bi, för Cedrico hade kunnat vända sig i luften om han hade velat så han inte träffat mig. Han stannar förvånat bredvid mig men jag som fortfarande är i chock börjar sparka på hans ben när jag ligger på marken för att visa att det inte är okej att trampa på mig. Han galopperar iväg men stannar lite längre fram där Julia och Liam står.

Idag är jag ordentligt mörbultad! Knäet svullnade upp igår så jag inte kunde böja det men det har lagt sig. Han trampade mig ganska högt upp på insidan av låret och troligtvis har hans hov gjort att jag sträckt ljumsken, eller så drog jag i benet när han stod på mig, inte lätt att veta. Utsidan av låret är det som är värst, hela utsidan blev ju mosat mot marken så muskeln har antagligen fått sig någon bristning. Jag mår bra i övrigt och har som tur är klarat mig utan större skador.

Snälla snälla alla som rider, använd hjälm och gärna väst! Jag lyckades ha sådan kontroll att jag inte ens nuddade marken med hjälmen, men jag hade lika gärna kunnat landa på huvudet eller landat med sådan kraft att bakhuvudet slått i marken. Jag hade väldig tur, men det är inte säkert att turen är med nästa gång.
2011-11-18
15:14:48

Virrhöna!

Hejsan alla glada!
Har precis kommit hem från skolan, har gjort klart en affisch till ett disco för det små barnen på våran skola!
Och det var egentligen inte en del av min planering för dagen! Som ni vet är det ju snart lucia och då ska vi ha ett underbart litet luciatåg som leder oss och våra ponnyer upp till strömsslund där vi stannar till och sjunger sånger och inleder julen på ett alldeles urmysigt sätt, eller hur? Jo, på lördag klockan 16.00 är det träning och jag håller på att leta fram julsånger som vi ska använda, som jag dessutom ska skriva ut text till! Jag har inte hunnit äta än heller ;) Kanske inte så stressigt tycker ni, men jag och Julia, Mamma och Sam ska på bio i Vänersborg kl 18.00. Och 30 min innan ska vi väl hämta ut biljetterna, sedan tar det ju en stund att åka till vänersborg också. Och vi ska ha dricka och snacks, och innan vi åker vill jag göra mig i ordning OCH äta! Och så skulle jag ju hinna bestämma sånger och skriva ut dem, så visst är jag lite stressad :P Ändå hinner jag blogga? Tja, vad säger man.. jag tar mig tid helt enkelt! Allt för er kära bloggläsare ;)



Och bion vi ska se är ju ingen mindre än den omtalade Breaking Dawn!
Jag hoppas att den lever upp till mina förväntningar, jag är ju en extrem nörd för böckerna!
*HOST* Jag tror jag har läst hela serien 6 ggr eller ngt.. *HARKEL*

Kram på er! Jag kanske ska skriva ett till inlägg senare och recensera den? :)

Ha de bra så ses vi i stallet!

OCH GLÖM INTE ATT KOMMA TILL LUCIATRÄNING PÅ LÖRDAG KL 16.00, KLART DU SKA VARA MED! :D

2011-11-18
11:34:53

Lillys första hopptävling!

I lördags var jag och Lilly (Tranquility) i Uddevalla på hopptävling. Detta var första gången Lilly var på en riktig tävling. Tidigare har vi bara hoppat 50 - 60 i Lilla Edet och 80 - 90 i Vara samt kvaliten på Grevagården förstås.

På framridnignen var Lilly jättepigg och ville mest hoppa runt och busa. De släppte ut några busiga hästar i hagarna precis vid paddocken så vi hade det lite svårt med koncentrationen. Framhoppningen gick bra, vi har bara lite svårt att svänga. Hon skjuter ut ytterbogen och flyter iväg. Vi jobbar med detta varje dag och hemma fungerar det ganska bra, men nu på ny plats och med massor av hästar runt omkring så blev hon lite "blockad".



Hoppade 90cm 2 gånger och ja, det är lite vingligt ;)

Nog med tjat, här kommer filmen.




/Elin
2011-11-15
15:37:55

LUCIA!

Nu börjar det närma sig jul, och det är snart dags för Luciatåget! Med i luciatåget kommer bland annat ett par ridskoleponnysar och en häst och vagn finnas med. Vi startar från ridskolan och stannar till vid Konsum för att sjunga julsånger. Luciatåget kommer vara den 11 december.

Vi letar nu efter några tjejer och killar som vill vara med!

Första träningen är nu på Lördag 19/11 kl 16.00! Vi träffas i caféet.


Vi kommer ha jättekul, så kom och häng på!
2011-11-13
08:32:05

Träna i Trollhättan

Satt och bläddrade igenom hästmagazinet imorses vid frukost, skulle titta när nästa nummer kommer ut och se vad jag fann:



Ser ni ????
Mamma förstörde dock dagen med att säga: Det är säkert TSR.
Det tror jag oxå när jag tänker efter, men jag tänker ändå hålla tummarna att fina TFRK nämns!

//Sofia
2011-11-11
16:05:21

Dagens utmaning...

Att mocka i spån!

Baileys, precis som de flesta hästarna, står sedan en vecka tillbaka på spån. Jag är verkligen inte van att mocka i spån, så det kan nog ta en stund ;)
Nu ska jag åka till Baileys för att som sagt mocka lite ;) Efter det blir det lektion, alltid lika spännande att se vad Madde hittar på för övningar :) Förra veckan hoppade vi och jag kan säga att hjärnan kokade lite grann efter den övningen! Vi red en liten bana som såg ut som en 8 där det låg bommar på kortsidorna i en båge som var upphöjda i ena änden (ut mot väggen) och sedan stod det ett hinder på vardera "snett igenom"-väg. Det hände därför något hela tiden och det krävdes att man var fokuserade hela tiden vilket blev lite svårt ibland. Jag hade stjärnan Pontus, så det märktes när jag inte var tillräckligt fokuserad ;) Det gick inte helt felfritt, men det var väldigt roligt :) En mkt bra övning!

Vi ses!

//Ullis

Fina Saffran :)


2011-11-11
15:22:17

TÅRTA!

Jag sitter och äter en alldeles underbart utsökt marsipantårta som min mammas kompis hade med till mig :D
Min fina, kärleksfulla, underbart härliga mamma fyller 50 på söndag, så det blir ett himla ståhej till helgen!
Det kommer bli jätteroligt! Vi ksa överraska henne lite på lördag, så jag kan tyvärr inte komma till stallet varken idag eller imorgon. Men på söndag är det prova på ridning i stallet och dessutom usek möte, så då är jag back in business igen!
Men nu ska jag äta upp min tårta sedan ska jag och mamma pysa iväg till Overvillage!

Ha det bra!

(slänger in en liten bild på min underbart utsökta marsipantårta)

2011-11-07
19:47:19

Adventshoppet 2011

Ni har väl inte missat att vi har nationell hopptävling på TFRK nu i november?
Alla är välkomna att hjälpa till på vår populäraste tävling på året!
Anmälan sker under bokningar tävling/aktiviteter på TFRK's hemsida
2011-11-06
18:01:21

Sånt som aldrig får hända

Eric Lamaz's häst Hickstead avled inne på banan under världscuphoppningen. Sånt som aldrig får hända händer och man vet inte riktigt hur man ska reagera. Extremt obehagligt att se..



2011-11-02
14:36:17

Film från Kvaliten

Här kommer filmen från kvaliten. Visar bara hoppnignen för gångarterna blir lite långtråkigt att titta på ;)

2011-11-01
12:58:34

Fin lektionshäst

Visst har vi fina lektionshästar på TFRK?
Här bjuder jag på en bild på ett av de senaste tillskotten, Wings of Gold, från hoppträningen i onsdags :)