2010-09-25
16:24:25

Tjo heej :D

Ja sitter i Falkenberg och ska snart iväg på kräftskiva hos kusinerna !  Men efter som jag är i falkenberg kan ja ju inte va i stallet, vilket är synd, men imorgon ska ja dit !  Då är det både möte och Tfrk anordnar tävling hoppas vi ses :D :D

2010-09-20
23:24:54

Bra å ha i höst!

Nu har nog alla märkt att det verkligen har blivit höst! Så vad passar då bättre än lite tips på hur man håller sig varm och torr? Och se till att man inte blir lika sjuk som jag har blivit ;)
Vi börjar med :

Paraply från Kingsland

 

Stort paraply med nationsflaggor från världens alla hörn broderade på en marinblå botten, även Kingsland logga finns med.

 

Pris: 599:-

http://www.filippasridsport.se


Alphafilly fr LaCrosse

En nyhet från LaCrosse ! En komfortabel och snyggt designad gummistövel i naturgummi med neoprenfoder som både är snygg och funktionell samt anpassad för ridning.

Alphafilly från LaCrosse är 100% vattentät, har en ridriktig sula och en 90 graders klack. Sitter perfekt på foten och är lätta att ta av och på.

Finns i brun, svart och lila.

Pris: 1299:-

http://www.filippasridsport.se



Hampton från LaCrosse

En komfortabel och snyggt designad allväderssko.Snygga och funktionella gummiskor från LaCrosse som är 100% vattentäta. Sitter perfekt på foten och är lätta att ta av och på. Sulan är anatomiskt uppbyggd med luftkuddar, precis som en sportsko vilket ger bra stötdämpning.

 

Med gummiboots från LaCrosse kan du vara både snygg och torr om fötterna när du tar långa promenader, är i stallet eller på tävling, till vardags eller när du bara ska ut i trädgården.

Finns i en mängd olika färger.

Pris: 799:-

http://www.filippasridsport.se

 

Hoppas att det var lite användbara tips nu allihopa :) pssssst! den 1a Oktober åker jag till Turkiet en vecka!

2010-09-20
14:30:33

Jandar

För er som inte kände mig då, eller som inte hade super koll på vilka hästar som stod på Ängen så har jag klippt ihop en liten film på mig och Jandar. En väldigt speciell häst som betydde oerhört mycker för mig.

/ Elin


2010-09-17
23:41:15

Sjuk :(

Ja visst är det tråkigt? Jag har fått halsfluss igen, så nu är det vila som gäller, ska fasiken vara såpass bra att ja kan vara med på söndag :) När man inte kan göra annat än å sitta vid datan och tvn så händer det att man kollar efter nya ridkläderoch utrustning, därför tänkte jag tippsa om dagen ögongodis, inte det alldra billigaste men ack så vackert!

John Whitaker

Grimma och grimskaft Färg: Blå/Röd/Vit Storlekar: Full, Cob, Ponny
Pris: 299:-

http://www.lyckasridsport.se
Equest by Globus Grimma Crystal Edition II

Med swarovski-krona på nos.
Finns i färgerna Svart, Marin, Antracitgrå, Tundra.
Finns i storlek FULL.
Pris: 638:-

Detta får räcka för ikväll :)
2010-09-16
15:46:57

Bilder från helgens övernattning!

Hej hej!
Jag och min dator är otroligt arga på varandra nu!
Den gör ingenting som jag säjer :(

Nu ska vi se om den kan vara lite snäll och ladda upp några bilder?


Lekar på läktaren




Till middag serverades köttbullar och mos :)


Singstar!


Frukost :)

Det får räcka med dom bilderna, jag vill inte pressa min dator för hårt!

Hare bra!
Kram Julia :)
2010-09-15
11:09:16

Hööks - Hiss eller Diss?

Igår var jag ju en sväng på Hööks när Kristoffer var i skolan.
Jag tittade, klämde, kände, funderade och utvärderade produkterna och hela butiken i stort. Jag kom fram till detta:



Arila västen från CRW, som jag tipsade om i ett tidigare inlägg, känns precis lika skön som den ser ut! HISS






Acelia
sweatshirt, också från CRW, är precis lika skön som den ser ut. Snygg design, härlig kvalitet och den är mjuk. Perfekt att rida i nu när hösten börjar närma sig. Priset är 249:- alltså helt okej för en snygg tröja. HISS





Denna jackan ser helt underbart skön ut och det är den säkert. Jag provade den inte men materialet kändes väldigt bra. Dock blev jag lite förvånad, för jag trodde att den skulle vara tjockare. Fungerar nu på hösten men till vintern krävs det mycket för att man ska hålla sig varm i den.
Primera jackan från CRW får delat resultat, Höstjacka HISS, Vinterjacka DISS




Leisure Steeds
är ett par kängor som kanske inte ser så mycket ut för världen. Men PROVA DEM! Jag dog, nästan. Helt underbart sköna. De är lätta och smidiga samtidigt som man får stabilitet för foten. Me like
399:- och en stor HISS!




Dessa jodhpurs ser ju helt okej trevliga ut, men sanningen är att något plastigare får man leta efter. Hööks har två varianter på jodhpurs som är utan mönster, snörning eller dragkedja. Dessa heter Causal Steeds och är den billiga varianten. Trots sina snälla 379:- är det inget jag skulle rekomendera någon att köpa. En FET DISS!







Varför har jag inte en brun häst?! Jag vill ha dessa grymma läderstövlar men kan inte matcha grå häst med bruna stövlar. Tog på mig ett par och blev förälskad, men tyvär, det får vänta tills jag har målat om hästen! Läderstövlar Nubuck med fårskinnsfoder  från CRW. Priset är 1399:- men känns lätt värt det. Snyggare än så blir man knappt i vinter. Bara med Mountain Horse stövlarna jag visade sist i så fall. Det blir en stor HISS till dessa snyggingar!







Hjälmar och Ridbyxor är saker som jag personligen tycker att Hööks är ganska dåliga på. Någon hjälm eller något par ridbyxor kanske man kan hitta som är okej. Men annars är det riktigt botten tycker jag. var lättare att hitta förr av någon anledning. Skärpning på det tycker jag. En stor DISS






För att avrunda detta kom jag fram till att Hööks har ett helt okej sortiment MEN titta på internet eller i katalogen först. Butiken på Torp är alldeles för rörig för att man ska kunna hitta något spännande. Jag gillar många av deras prylar och de flesta sakerna ser ut som de gör i katalogen. Bortsett från träns och sånt som alltid ser bättre ut på bild. På det stora hela är får företaget Hööks en HISS men butiken får en DISS och hemsidan / katalogen förtjänar en HISS - tur att de finns!


www.hooks.se


Blandat resultat med hissar och dissar. Vad tycker ni? Lägg gärna en kommentar om ni håller med mig eller inte och varför!? :D


/ Elin
2010-09-14
16:16:02

Kristoffer fortsätter tipsa herrarna!

Jag fortsätter på samma spår som igår, nu på lite mera tävlingskläder.


Ridbyxa 'Benmark' Herr Helskodd - Equiline

Helskodd herr-ridbyxa i superstretchig Schoeller microfiber. Trendig fyrficksmodell.
Finns i färgerna vit, brun, marin, dove, marsh.



Pikéskjorta herr kort ärm - Lamicell

Snygg pikétröja i bomull med Lamicells logga på bröstet och Lamicellbrodyr på ryggen.
Finns i vit och marin.


Urban slips i satin med Equlinebrodyr Equiline

Slips i satin med Equiline-brodyr.


Strumpa med vit EQ-logga - Equiline

Lätt och bekväm strumpa med extra förstärkning i tån, hälen och insidan vaden. Speciellt utvecklad för ryttare.
Strumpan är behandlad med silverjoner som tar bort lukt, torkar snabbt och gör att du inte blir för varm.
Mycket slitstark strumpa som torkar snabbt och inte krymper.
 
Tvättas i 40° C, torktumlas inte. Finns i färgerna marin och brun.



Hoppas detta räcker för ett tag :) Snart kommer flera tips! :D
2010-09-14
10:27:21

Uddevalla nästa!

Eftersom jag är en väldigt snäll människa så har jag lovat att köra Kristoffer till skolan i Uddevalla idag. Inte för att jag hade haft något vettigare för mig om jag stannat hemma dock. Under tiden som han har sin lektion tänker jag dra ett strög till Hööks. Efter detta besök utlovas kommentarer om flertalet produkter och en bedömning alá Hiss eller Diss. Vissa saker ser ju fina ut i katalogen men känns inte alls bra när man ser det live.  



                                                                                       hooks.se

Missa inte det!

/ Elin

2010-09-13
18:50:47

Snart stallet för att mocka!

Sitter hemma hos min kära kompis Sara just nu. Ska snart börja trampa mig iväg till stallet, Vito vill ha det fint i boxen idag oxå :).

På söndag är det dags för första tränibgstävlingen för hösten, det ska bli riktigt skönt att komma igång igen! Ska nog vara med på Red Mighty Joe, dock är inte klasserna bestämda än. :)

U-sek har även haft sin första övernattning för hösten, och det blev en succe :D Bilder kommer någon annan dag då fröken med kameran tänker blogga ;)

Men även jag tänkte jag skulle passa på att tipsa om lite ridkläder riktat till oss män nu när höst och vinter kollektionerna börjar komma :)


Excellent Helskodd Herridbyxa CRW® Exclusive

Snygga byxor med helt ok passform :)

Pris: 849:-

www.hooks.se


THREE CROWN VINTERJACKA

Snygg vattentät vinterjacka i unisex modell, samma jacka som dammodellen, Indigoblå.

Pris: 795:-

www.frtab.se (Färjestads rid och trav, Karlstad)


Sist men inte minst, de stövlar jag själv köpte mig ner i FALSTERBO


RIDSTÖVEL BOCAJ från GLOBUS

Mycket smidig läder/syntet stövel, dragkedja bak, elastisk snörning fram vilket gör att den passar många olika vadmått.svart. Kanske den snyggaste stöveln på marknaden

Pris: ca. 2295:-

www.frtab.se


Det var allt från nu, ha det bra så länge! :D Kram / Kristoffer
2010-09-10
11:36:00

Elin Hissar!

Nu när ni vet vad "not to buy" så känns det helt rätt att hissa några produkter och ge lite köptips för hösten!





Blingbling på riktigt. Stigbyglar, sporrar och även bett från MetaLab är riktiga favoriter enligt mig. Snygg design och de ser riktigt eleganta ut. MEN detta ska vara med vita stenar. På bilden ser ni i blått och rosa vilket inte passar mig alls i smaken. De vita däremot är ursnygga!
Stigbyglar 669:-
Tredelat bett 469:-
Sporrar 399:-


gladahasten.se




Vem skulle inte vilja sätta ner fossingarna i dessa snyggingar? Äntligen kan man vara snygg och varm under vintern! Dessa stövlar är från Mountain Horse.
Stella Polaris High Rider
som de heter kostar 1699:-

ridsportonline.se





Jag måste nog säga att Hööks är bland de bästa på att ha riktigt snygga kläder i helt rätt prisklass, en prisklass för oss vanliga svenssons. Detta är en jacka från CRW, enligt mig är den snygg, stilren och verkar väldigt praktisk med alla fickor. Priset är mycket snällt då CRW Primera endast kostar 379:- Som hittat!

hooks.se





När vi ändå är inne och kikar på Hööks produkter måste jag visa er denna underbara väst, också från CRW. Vad är hösten/vintern utan en tjock mysig väst!? Arlia västen kostar 299:- och är nästan garanterat värd pengarna då det inte finns något härligare plagg en småkylig hösteftermiddag i stallet.

hooks.se



Finns mängder av snygga prylar i butikerna nu och jag måste säga att HÖÖKS har en ovanligt bra höst/vinter kollektion. Gillar den starkt men kan såklart inte visa upp allt här. Bläddra i katalogen, gå in på hemsidan eller ta en kik i butiken, sen är det bara att shoppa loss!
2010-09-08
15:52:40

Elin Dissar!

Tänkte börja blogga lite om prylar för hästar och hästfolk. Vi börjar dock med tre dissar. Dessa prylar är saker som JAG aldrig någonsin skulle få för mig att skaffa till mig eller min häst. Men självklart gör man som man vill. Smaken är ju som baken!






Detta är alltså en bandageupprullare, den kostar 1875:-
1875:- (!) för att slippa rulla upp lindorna själv? Hur lat får man vara egentligen? Okej, toppryttare, massa hästar och alla ska lindas, men de har ju hästskötare!? Mycket onödig pryl om jag får säga det själv!

www.broholm.biz






Bling bling i all ära, jag älskar blingbling! Men låt det för guds skull vara snyggt gjort då. Detta ser ju ut som ett totalt misslyckat försök att blinga själv. Nej, bättre prylar finns - till bättre pris 799:- för sporrar och stigbyglar men några fastklistrade stenar? NEJ TACK!

gladahasten.se





Vart är ridsporten på väg? Jo visst, justerbar och passar vilken häst som helst beroende på hur man ställer in den. Men TITTA PÅ DEN ! Vem vill rida runt i en plastsadel som ser ut att passa bättre på leksakshästen? Läderkänsla lär man ju inte få i alla fall, och jag vill då sitta i en sadel med läderkänsla PUNKT.

gladahasten.se


Observera att detta endast är MINA åsikter, tycker du inte som jag - fine :)
2010-09-05
16:12:48

Sommarminnen :)